Διαλογισμός Για μια ήρεμη καρδιά! 🙏❤️🙏

Αυτή η πρακτική καταπραϋντικής αναπνοής (pranayama) ανακουφίζει το άγχος και προάγει την ηρεμία και την ψυχική σαφήνεια.

Στάση

Καθίστε στην εύκολη στάση, με ένα ελαφρύ Τζάλανταρ Μπάντ. Τοποθετήστε το αριστερό χέρι στο κέντρο του στήθους στο Κέντρο της Καρδιάς. Η παλάμη είναι επίπεδη στο στήθος και τα δάχτυλα είναι παράλληλα προς το έδαφος, δείχνοντας προς τα δεξιά.

Σχηματίστε το Μούντρα της Σοφίας (Gyan Mudra) με το δεξί χέρι (αγγίξτε την άκρη του δείκτη [Δίας] με το άκρο του αντίχειρα). Σηκώστε το δεξί χέρι στη δεξιά πλευρά σαν να δίνετε μια δέσμευση. Η παλάμη βλέπει προς τα εμπρός, τα τρία δάχτυλα που δεν βρίσκονται στο Μούντρα της Σοφίας (Gyan Mudra) δείχνουν προς τα πάνω.

Ο αγκώνας είναι χαλαρός κοντά στο πλάι με το αντιβράχιο κάθετο προς το έδαφος.

Μάτια

Κλείστε τα μάτια ή κοιτάξτε ευθεία μπροστά με τα μάτια 1/10 ανοιχτά.

Αναπνοή

Εισπνεύστε αργά και βαθιά και από τα δύο ρουθούνια. Στη συνέχεια, κρατήστε την αναπνοή και σηκώστε το στήθος. Διατηρήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη συνέχεια εκπνεύστε ομαλά, σταδιακά και εντελώς. Όταν η αναπνοή είναι τελείως έξω, κρατήστε την αναπνοή, για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Επικεντρωθείτε στη ροή της αναπνοής. Ρυθμίστε κάθε κομμάτι της αναπνοής συνειδητά.

Διάρκεια: Συνεχίστε αυτό το πρότυπο βαθιάς αναπνοής για 3-31 λεπτά.

Τερματισμός: 

Εισπνεύστε και εκπνεύστε έντονα 3 φορές. 

Χαλαρώστε.

Σχόλια:

Το σπίτι της λεπτής δύναμης του πράνα βρίσκεται στους πνεύμονες και στην καρδιά. Η αριστερή παλάμη τοποθετείται στο φυσικό σπίτι της πράνα και δημιουργεί μια βαθιά ακινησία σε αυτό το σημείο. Το δεξί χέρι που σας φέρνει σε δράση και ανάλυση, τοποθετείται σε μια δεκτική, χαλαρή μούντρα στη θέση της ειρήνης.

Αυτή η στάση προκαλεί το αίσθημα ηρεμίας. Δημιουργεί ένα ασταθές σημείο για το πράνα στο κέντρο της καρδιάς.

Συναισθηματικά, αυτός ο διαλογισμός προσθέτει σαφή αντίληψη στις σχέσεις σας με τον εαυτό σας και τους άλλους. Εάν είστε αναστατωμένος στη δουλειά ή σε προσωπική σχέση, καθίστε σε αυτόν τον διαλογισμό, για 3 έως 15 λεπτά, πριν αποφασίσετε πώς να ενεργήσετε. Στη συνέχεια, ενεργήστε με όλη σας την καρδιά.

Φυσικά, αυτός ο διαλογισμός ενισχύει τους πνεύμονες και την καρδιά.

Αυτός ο διαλογισμός είναι ιδανικός για αρχάριους. Ανοίγει τη συνειδητοποίηση της αναπνοής και ρυθμίζει τους πνεύμονες. Όταν κρατάτε την αναπνοή μέσα ή έξω για «όσο το δυνατόν περισσότερο», δεν πρέπει να εκνευρίζεστε ή να είστε υπό πίεση όταν αφήνετε την αναπνοή να κινείται ξανά.

Σε μια τάξη δοκιμάστε το για 3 λεπτά. Εάν έχετε περισσότερο χρόνο, δοκιμάστε το για τρεις περιόδους των 3 λεπτών η καθεμία, με ανάπαυση ενός λεπτού μεταξύ τους, για συνολικά 11 λεπτά. Για μια προχωρημένη πρακτική συγκέντρωσης και αναζωογόνησης, αναπτύξτε τον διαλογισμό έως και 31 λεπτά.

Πηγή: Βιβλίο Κουνταλίνι Γιόγκα για συναισθηματικό καταφύγιο και έκφραση Φωτεινή Κεχαγιά

Εικόνα: https://serpentine.yoga/3-minute-meditation-for-a-calm-heart-and-deep-relaxation/

#κουνταλίνιγιόγκα #κουνταλίνιγιόηκαφωτεινήκεχαγιά #φωτεινήκεχαγιά #διαλογισμός #δι;λογισμόςγιαμίαήρεμηκαρδιά #καρδιά #ηρεμία

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s