Ρέικι, Θεραπευτικό Σύμβολο Τσο Κου Ρέι και Διαλογισμός Προστασίας της Αύρας από τις αρνητικές ενέργειες!

Η εναλλακτική θεραπεία που ονομάζεται Ρέικι βασίζεται στην ιδέα της διοχέτευσης ενέργειας στο σώμα για να ενθαρρύνει τη θεραπεία και την ισορροπία. Ο Mikao Usui το δημιούργησε στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα και έκτοτε έγινε πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Το Ρέικι βασίζεται στην ιδέα ότι όλα τα έμβια όντα συνδέονται με μια παγκόσμια ενέργεια ζωτικής δύναμης. Ένα μπλοκάρισμα ή διακοπή αυτής της ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπίες στο φυσικό, συναισθηματικό ή πνευματικό επίπεδο. Οι ασκούμενοι του Ρέικι υποστηρίζουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση τυχόν ενεργειακών μπλοκαρισμάτων και στην προώθηση της επούλωσης χρησιμοποιώντας τα χέρια τους για να κατευθύνουν αυτήν την ενέργεια στο σώμα ενός ατόμου.

Το όνομα «Ρέικι» προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις «rei» που σημαίνει «παγκόσμιο» και «ki» που σημαίνει «ενέργεια της δύναμης της ζωής». Για να διοχετεύσει αυτή την ενέργεια σε ένα άτομο, ένας ασκούμενος του Ρέικι τοποθετεί τα χέρια του πάνω ή κοντά στο σώμα αυτού του ατόμου.

Ο πελάτης συνήθως θα κληθεί να ξαπλώσει σε ένα τραπέζι μασάζ ενώ είναι πλήρως ντυμένος κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Ρέικι. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από την κορυφή του σώματος και προχωρώντας προς τα κάτω προς τα πόδια, ο ασκούμενος θα βάλει τα χέρια πάνω ή κοντά στο σώμα του πελάτη. Ο θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες στάσεις των χεριών.

Ο πελάτης μπορεί να βιώσει μια σειρά συναισθημάτων καθώς ο ασκούμενος κατευθύνει την ενέργεια στο σώμα του, όπως ζεστασιά, μυρμήγκιασμα ή χαλάρωση. Ενθαρρύνεται η βαθιά χαλάρωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας και ο πελάτης υποβοηθείται να αφήσει να φύγει οποιαδήποτε συγκρατημένη συναισθηματική ή σωματική ένταση.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το Ρέικι ως μια πολύτιμη συμπληρωματική θεραπεία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι χρήσιμο για τη θεραπεία συγκεκριμένων ιατρικών ζητημάτων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο, να μειώσει το άγχος και την ένταση, να ενισχύσει τον ύπνο και να ενθαρρύνει τη χαλάρωση γενικά.

Το γεγονός ότι το Ρέικι είναι μια μη επεμβατική θεραπεία, στην οποία δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα ή επεμβατικές διαδικασίες, είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του. Επιπλέον, συνήθως θεωρείται ασφαλές για την πλειοψηφία των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των μελλουσών μητέρων και των ασθενών με καρκίνο.

Το Ρέικι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της πνευματικής ανάπτυξης και της συναισθηματικής θεραπείας εκτός από τη σωματική θεραπεία. Το Ρέικι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τον εαυτό τους και με άλλους ανθρώπους βοηθώντας στην αφαίρεση των συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων.

Μετά τη λήψη του Ρέικι, πολλοί πελάτες ισχυρίζονται ότι αισθάνονται ειρηνικά και άνετα. Μπορεί επίσης να βιώσουν αυξημένη ζωτικότητα, διαύγεια και συναισθηματική νοημοσύνη.

Είναι σημαντικό να εντοπίσετε έναν έμπειρο επαγγελματία Ρέικι εάν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε την τεχνική. Ένας αναγνωρισμένος οργανισμός, όπως η International Association of Reiki Professionals, θα πρέπει να έχει πιστοποιήσει τον επαγγελματία που θα επιλέξετε.

Ο θεραπευτής πιθανότατα θα ρωτήσει για το ιατρικό σας ιστορικό και για τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να έχετε κατά το αρχικό σας ραντεβού. Θα μπορούσε επίσης να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς χρησιμοποιείται το Ρέικι και τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Ρέικι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στη θέση της συμβατικής ιατρικής φροντίδας, ακόμα κι αν μπορεί να είναι μια ευεργετική θεραπεία για πολλούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να συζητήσετε τυχόν μοναδικά θέματα υγείας που μπορεί να έχετε με τον επαγγελματία υγείας σας προκειμένου να επιλέξετε τη σωστή πορεία δράσης.

Συνοψίζοντας, η θεραπεία Ρέικι είναι μια ειρηνική, μη παρεμβατική τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί για να ενθαρρύνει την πνευματική, συναισθηματική και σωματική αποκατάσταση. Πολλά άτομα θεωρούν ότι είναι ένα πολύτιμο συμπληρωματικό βοήθημα, ακόμη κι αν δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι χρήσιμο για τη θεραπεία συγκεκριμένων ιατρικών παθήσεων.

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το Ρέικι, φροντίστε να βρείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία που έχει εκπαιδευτεί στην πρακτική. Και να θυμάστε, ενώ το Ρέικι μπορεί να είναι μια χρήσιμη θεραπεία, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της παραδοσιακής ιατρικής θεραπείας.

Το σύμβολο του Ρέικι για την εκδήλωση ενέργειας, Τσο Κου Ρέι, είναι αρκετά ισχυρό. Χρησιμοποιείται συχνά στη θεραπεία Ρέικι για τη βελτίωση της ροής ενέργειας, τη μεγέθυνση της πρόθεσης και την παροχή προστασίας.

Μια σπείρα στην κορυφή του συμβόλου υποδηλώνει την πηγή ενέργειας, ενώ μια ευθεία γραμμή στο κάτω μέρος υποδηλώνει τη γείωση αυτής της ενέργειας στον υλικό κόσμο.

Σύμφωνα με το μύθο, η σπείρα στην κορυφή συμβολίζει το τσάκρα του στέμματος, την πηγή πνευματικής ζωτικότητας του σώματος. Το τσάκρα της ρίζας, που είναι το κέντρο γείωσης του σώματος, συμβολίζεται από την ευθεία γραμμή στο κάτω μέρος.

Μπορείτε να σχεδιάσετε το σύμβολο Cho Ku Rei στο Ρέικι, ενώ σκοπεύετε να ρέει και να ενισχυθεί η ενέργεια, είτε στον αέρα είτε στο σώμα.

Το Cho Ku Rei μπορεί να εφαρμοστεί με το να φανταστεί κανείς την ενέργεια που ρέει από το τσάκρα του στέμματος μέσω του χεριού και ιώνεται στον φυσικό κόσμο ενώ το σκιαγράφετε στον αέρα με το χέρι σας. Αυτό μπορεί ναγίνει για την ενίσχυση της ροής ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας Ρέικι ή για την ενεργοποίηση ενός συγκεκριμένου χώρου ή αντικειμένου.

Σχεδιάστε το Cho Ku Rei πάνω στο σώμα και να τοποθετείστε το εκεί όπου χρειάζεται να αυξηθεί η ενέργεια ή όπου μπορεί να υπάρχουν μπλοκαρίσματα Αυτή είναι μια άλλη τεχνική για να το χρησιμοποιήσετε. Ενδεικτικά, εάν έχετε ενόχληση σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε να σχεδιάσετε το σύμβολο σε αυτήν την περιοχή, ενώ σκοπεύετε να ρέει και να έρθει σε αρμονία η ενέργεια.

Εκτός από τη χρήση του στη θεραπεία, το Cho Ku Rei μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προστασία. Όταν σχεδιάζετε το σύμβολο, μπορείτε να σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια ασπίδα προστατευτικής ενέργειας γύρω σας, εμποδίζοντας αρνητικές ενέργειες ή οντότητες να εισέλθουν στο χώρο σας.

Μπορείτε επίσης να οραματιστείτε το σύμβολο στο τρίτο μάτι  και να επαναλάβετε το όνομά του ως μάντρα, επιτρέποντας στην ενέργεια να ρέει μέσα σας και παρέχοντας μια αίσθηση γείωσης, προστασίας και ισορροπίας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η δύναμη του συμβόλου Cho Ku Rei προέρχεται τόσο από τη χρήση του συμβόλου όσο και από την ιδέα πίσω από αυτό. Ο καθορισμός μιας ξεκάθαρης πρόθεσης για ροή και ενίσχυση της ενέργειας, για θεραπεία και προστασία και για το υψηλότερο καλό όλων των εμπλεκομένων είναι ζωτικής σημασίας όταν χρησιμοποιείται το σύμβολο.

Συμπερασματικά, το σύμβολο Cho Ku Rei στο Ρέικι είναι μια ισχυρή αναπαράσταση του πώς εκδηλώνεται η ενέργεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ροής ενέργειας, τη μεγέθυνση της πρόθεσης και την παροχή προστασίας.

Για να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο, μπορείτε να το σχεδιάσετε στον αέρα ή στο σώμα, ενώ σκοπεύετε να ρέει και να ενισχυθεί η ενέργεια. Η δύναμή του έγκειται στην πρόθεση πίσω από τη χρήση του, επομένως είναι απαραίτητο να τεθεί μια σαφής πρόθεση για τη ροή και την ενίσχυση της ενέργειας για την επούλωση και την προστασία, και για το υψηλότερο καλό όλων των εμπλεκομένων.

Το Ρέικι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την ενίσχυση της ηρεμίας, τη μείωση του στρες και την ενίσχυση της θεραπείας. Με το διαλογισμό, το Ρέικι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προωθήσει την ισορροπία και την αρμονία, να ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα και να θωρακίσει την αύρα από την αρνητική ενέργεια.

Το σύμβολο Cho Ku Rei και το μπλε χρώμα θα χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την άσκηση διαλογισμού για να προστατεύσουμε την αύρα μας και να ενθαρρύνουμε την αρμονία και την ισορροπία.

Για να ξεκινήσετε, βρείτε έναν ήσυχο και άνετο χώρο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς περισπασμούς. Καθίστε ή ξαπλώστε σε μια άνετη θέση, κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές για να συγκεντρωθείτε.

Οραματιστείτε ένα όμορφο, λαμπερό μπλε φως να σας περιβάλλει, ξεκινώντας από την κορυφή του κεφαλιού σας. Δείτε το να κινείται κάτω από το σώμα σας μέχρι να περιβάλλεστε πλήρως από αυτή την ηρεμιστική και προστατευτική ενέργεια.

Καθώς εισπνέετε, οραματιστείτε αυτό το μπλε φως να εισέρχεται στο σώμα σας και να σας γεμίζει με μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Καθώς εκπνέετε, απελευθερώστε κάθε ένταση ή άγχος που μπορεί να κρατάτε, επιτρέποντάς του να φύγει από το σώμα σας.

Στη συνέχεια, εστιάστε στο σύμβολο Cho Ku Rei, το οποίο είναι ένα ισχυρό σύμβολο Ρέικι για προστασία και θεραπεία. Φανταστείτε αυτό το σύμβολο να λάμπει έντονο μπλε μπροστά σας.

Φανταστείτε ότι καθώς συγκεντρώνεστε στο σύμβολο, κύματα προστατευτικής ενέργειας εκπέμπονται από αυτό, προστατεύοντάς σας από τυχόν αρνητικά συναισθήματα ή ενέργειες που μπορεί να υπάρχουν.

Φανταστείτε το μπλε φως και το σύμβολο Cho Ku Rei να προστατεύουν την αύρα σας, να καλλιεργούν την ισορροπία και την αρμονία και να σας δίνουν τη δυνατότητα να βιώσετε μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Γνωρίζοντας ότι περιβάλλεστε από αυτή την ισχυρή και προστατευτική ενέργεια, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και δώστε στον εαυτό σας την άδεια να χαλαρώσετε πλήρως.

Όταν είστε έτοιμοι, επιστρέψτε σταδιακά την εστίασή σας στο σώμα σας και στην παρούσα στιγμή. Αφού είστε έτοιμοι, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και ανοίξτε αργά τα μάτια σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την άσκηση διαλογισμού όσο συχνά θέλετε, ειδικά εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε επιπλέον προστασία ενάντια σε αρνητικές ενέργειες ή εάν αισθάνεστε ανησυχία ή άγχος. Μπορείτε να έχετε μια αίσθηση γαλήνης, ισορροπίας και προστασίας στη ζωή σας χρησιμοποιώντας την ενέργεια του Ρέικι, το μπλε χρώμα και το σύμβολο Cho Ku Rei.

Φωτεινή Κεχαγιά

#φωτεινηκεχαγια #ρεικι #τσοκουρει #προστασία #διαλογισμός #θεραπεια #αυρα #fotinikechagia #reiki #chokurei #meditation #healing #aura #protection

Advertisement

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s